Sexy bøker hjelper datinglykken

bøker & dating

Berlin, januar 2016. EliteSingles’ spørreundersøkelse blant 1700 single viser at lesehester har gode sjanser i kjærligheten: rundt 60 % av deltakerne foretrekker en date som liker å lese, og visse bokgenrer gjør lesere spesielt ettertraktet.

Bare bok gjør ingen klok, heter det. Men bøker kan sørge for hell i kjærligheten! Man ville kanskje ikke tro at bokormer var ansett som spesielt sexy – men storlesere har faktisk gode sjanser for å finne seg en kjæreste takket være sin forkjærlighet for bøker.

Dette kommer frem i en stor undersøkelse der over 1700 EliteSingles-medlemmer fra hele verden deltok. 64 % av kvinnene og 53 % av mennene svarte at det var viktig for dem at en potensiell partner var glad i å lese.

Menn liker erotikk-lesere, kvinner liker krimelskere

Men det handler også om hva vi leser. Her viser det seg at menn og kvinner har ganske ulike preferanser. Mange menn ser ut til å ta ordet «bokelsker» bokstavelig: 1 av 5 menn synes at kvinner som leser erotisk litteratur er spesielt spennende. Med andre ord er det ingen grunn til å skamme seg for å lese 50 shades of grey på trikken!

Menn som vil imponere en date med det de har i bokhylla, bør riktignok ikke bruke samme strategi: Kun 6 % av kvinnene likte menn som leser erotiske bøker. Genren de fleste syntes var attraktiv, er krim. Et flertall på 19 % foretrekker dermed hemmelighetsfulle menn som ikke bare leser spenningshistorier i påsken.

EliteSingles’ psykolog Salama Marine forklarer grunnen til at de fleste single liker bokelskere: «Vi ser etter folk med spennende hobbyer, som blant annet å lese. Hvorfor det? Fordi en god bok fører til gode diskusjoner.» Hun legger til at «vårt valg av bøker sier mye om vår personlighet. Det viser om vi for eksempel er nysgjerrige, romantiske eller drømmende av oss.»

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon