Personvern

Personvern Erklæring for Elitesingles Appen

Per August 2015

Å finne en passende partner for enhver person krever innsamling, behandling og bruk av personopplysninger. Siden vi er seriøse om vår virksomhet som en Matchmaking tjeneste, er ansvarlig bruk og vern av personopplysninger en prioritet for oss.

På dette punktet vil vi gjerne forklare hvilke personopplysninger vi behandler, til hvilket formål, og i hvilken form, dersom man bruker vår Elitesingles dating app på en mobil enhet.

Innholdsliste

1. Beskyttelse av Personopplysninger

Personvern

2. Innsamling, Behandling, og Bruk av Personopplysninger
2.1 Datainnsamling ved Nedlasting og Installasjon av Appen
2.2 Datainnsamling ved Bruk av Appen uten å være Registrert
2.3 Datainnsamling ved Registrering og Bruk av Appen

3. Datainnsamling og Behandling ved Bruk av Spesifikke Funksjoner
3.1 Meldinger
3.2 Profil Besøkende
3.3 Partnerforslag
3.4 "Liker" Funksjonen
3.5 Push Varslinger

4. Etterspurte Autorisasjoner
4.1 Android Operativ System (forskjellige produsenter, f.eks. Samsung, HTC, Sony, LG)
4.1.1 Lese Telefonstatus og Identitet
4.1.2 Opptak av Bilder og Videoer
4.1.3 Endre, Slette, eller Lese Innhold på en USB Minnebrikke
4.1.4 Finne Kontoer på Enheten
4.1.5 Full Nettverkstilgang og Innhenting av Internett Data
4.1.6 Oversikt over Nettverksforbindelser
4.1.7 Adgang til Kjørende Applikasjoner
4.1.8 Andre Autoriseringer
4.2 iOS Operativ System (f.eks. Apple iPhone og iPad)
4.2.1 Notifikasjoner / Push varslinger
4.2.2 Adgang til Kameraet
4.2.3 Adgang til Lagrede Bilder

5. Konfigurering av Push Varslinger
5.1 Android Operativ System (forskjellige produsenter, f.eks. Samsung, HTC, Sony, LG)
5.2 iOS Operativ System (f.eks. Apple iPhone og iPad)

6. Deling av Personopplysninger

7. Gjennomgang av Personopplysninger

8. Informasjonsrettigheter

9. Informasjonssikkerhet

10. Rett til Tilbakekalling

 

1. Beskyttelse av Personopplysninger

EliteSingles er en hederlig internett portal som hjelper et individ med å finne den rette partneren.

EliteSingles dating appen er drevet av Affinitas GmbH, Kohlfurter Straße 41/43, 10999 Berlin. Affinitas GmbH er den ansvarlige enheten i henhold til den tyske Føderale Data Beskyttelses Loven.

Vernet om personopplysninger er veldig viktig for oss. Vi følger de strenge reglene i tysk og europeisk personvernslovgivning. Formålet med den Føderale Data Beskyttelses Loven (BDSG) og Telemedia Loven (TMG) er å beskytte personopplysninger. Dette inkluderer opplysninger som kan bli koblet til en person (f.eks, et navn eller en e-postadresse). Informasjon som ikke kan knyttes til en bestemt eller påviselig person, eller som kan knyttes til en person bare med et uforholdsmessig stort forbruk av tid, kostnader og arbeid, er kategorisert som anonyme opplysninger.

For å kunne tilby tjenesten til sine kunder, innsamler, behandler, eller bruker ("bruker") Elitesingles personopplysninger. I sammenheng med lovens bestemmelser, kan vi evaluere profiler under et pseudonym for reklameøyemed, markedsundersøkelser, samt forbedre våre tjenester. Men dette er bare dersom individer ikke har benyttet seg av deres juridiske rett til å protestere mot en slik bruk av deres personopplysninger til enhver tid.

Dersom et individ har noen spørsmål angående personvern, er vår Kundeservice alltid tilgjengelig. De kan nås på:

Affinitas GmbH
- EliteSingles Kundeservice -
Kohlfurter Straße 41/43
10999 Berlin
E-post: kontakt@elitesingles.no

Tilbake til toppen av siden

2. Innsamling, Behandling og Bruk av Data

EliteSingles er en legitim online tjeneste for partner-mekling som bruker en vitenskapelig basert matching prosedyre for å bringe sammen mennesker som leter etter et langvarig forhold. For å tilby denne tjenesten, bruker vi en rekke personopplysninger. I mange tilfeller blir opplysninger kun benyttet med pseudonymer eller anonymisert. Vi ønsker å informere våre brukere om de relevante detaljene nedenfor.

Tilbake til toppen av siden

2.1 Datainnsamling ved Nedlasting og Installering av Appen

For å laste ned og installere vår app fra en App Store (for eksempel Google Play, Apple AppStore), er et individ først nødt til å registrere seg hos leverandøren av de respektive app butikkene for å opprette en brukerkonto samt inngå en tilsvarende brukerkontrakt. Vi har ingen innflytelse på dette, og vi er heller ikke delaktige i en slik brukerkontrakt. Ved nedlasting og installering av appen, blir nødvendig informasjon sendt til de respektive app butikkene, nærmere forklart brukernavn, e-postadresse, kundens profil nummer, tidspunkt for nedlasting, betalingsinformasjon, og den enkelte sin enhetskode. Vi har ingen innflytelse på den innsamlede informasjonen, og er ikke ansvarlige for den. Vi behandler kun oppgitte personopplysninger, ettersom de er nødvendig for å laste ned og installere programmet på den mobile enheten (for eksempel en smarttelefon eller et nettbrett). I tillegg blir opplysninger ikke lagret i etterkant.

Tilbake til toppen av siden

 

2.2 Datainnsamling ved Bruk av Appen uten å være Registrert

Når appen er i bruk, fanger vi opp følgende tekniske data for å aktivere dens funksjoner; det samles automatisk av den mobile enheten og sendes til oss:

  • Enhets informasjon
  • Enhets kode (unik Affinitas ID)
  • Operativsystem informasjon
  • Affinitas sin Unike Enhets Identifikator (UDID)
  • Apple iOS Identifikatoren for Annonsører (IDFA)

Denne informasjonen blir brukt av oss for feilsøking, og blir evaluert anonymt for statistiske formål, for å optimalisere vårt tilbud.

Tilbake til toppen av siden

2.3 Datainnsamling ved Registrering og Bruk av Appen

Dersom et individ ønsker å bruke tilbudet nærmere beskrevet i EliteSingles sine generelle Brukervilkår, er noen personlige opplysninger nødvendige og vil bli innsamlet i sammenheng med registreringen. Det er nå mulig å registrere seg via appen ved å velge "Registrer deg gratis nå". For mer informasjon om databehandling på nettsiden, se nettsidens vilkår for Personvern.

Etter at man har registrert seg så kan man logge seg inn på appen for å sende meldinger til andre EliteSingles medlemmer, se partnerforslag, eller laste opp bilder. Noen funksjoner er reservert for Premium medlemmer. Når man bruker appen med registrering, samler vi inn data som blir gitt til oss ved å fylle ut de riktige feltene eller aktivere en avkryssningsboks. Dette innebærer data som:

  • Bruker ID på EliteSingles plattformen
  • Meldingsinnhold
  • Interaksjoner med andre medlemmer (f.eks likes eller smil)
  • Opplastede bilder

Tilbake til toppen av siden

3. Datainnsamling og Behandling ved Bruk av Spesifikke Funksjoner

3.1. Meldinger

Andre EliteSingles medlemmer kan skrive meldinger til andre medlemmer, men EliteSingles gir IKKE ut personlige opplysninger til andre medlemmer. Meldinger blir kun levert gjennom ens innboksen i EliteSingles. Brukere har muligheten til å "blokkere" uønskede personer, slik at de ikke lenger kan kontaktes.

Tilbake til toppen av siden

3.2. Profil Besøkende

Andre medlemmer kan se når et individ har besøkt deres profilside. Likeledes kan også et individ se hvilke medlemmer som har besøkt hans/hennes profil. Denne funksjonen i appen er kun tilgjengelig for Premium medlemmer. Premium medlemmer kan også se opplastede bilder på EliteSingles.

Tilbake til toppen av siden

3.3. Partnerforslag

Et individs profil, slik som profildetaljer og opplastede bilder, vil bli foreslått til andre medlemmer ved hjelp av vårt matching system. Et individ vil selv også motta partnerforslag. Med innstillingene på ens brukerkonto på nettsiden, kan man selv bestemme om man vil fortsette å bli foreslått og dermed være synlig for andre medlemmer gjennom vårt matching system. Mer informasjon om dette finner man på vår hjemmeside under vilkår for Personvern.

Tilbake til toppen av siden

3.4 Liker Funksjonen

På profilene til andre medlemmer, finnes det "liker" knapper som kan klikkes. Ved å bruke "liker" funksjonen, kan man med et klikk gjøre det klart at man liker uttalelser eller bilder i profilen til et annet medlem. Som et resultat, vil det andre medlemmet bli varslet om dette.

Tilbake til toppen av siden

3.5. Push Varslinger

Appen varsler om bestemte hendelser eller emner, slik som meldinger eller smiler fra andre brukere, selv om man ikke bruker appen aktivt.

For å tilby push-varslingsfunksjonen, bruker vi Apple Push Notification-tjenesten (iOS) eller Google CD2M tjenesten (Android). Disse tjenestene er en del av standardfunksjonaliteten for mobile operativsystemer fra Apple (iOS) og Google (Android), og kan konfigureres i enhetens systeminnstillinger. For at push-varslinger skal virke på den mobile enheten, må vi samle det unike Enhetstoken-ID (iOS) eller registrerings-ID (Android) som genereres automatisk med app bruk på enheten til Apple eller Google. Denne ID informasjonen brukes for å identifisere riktig mottaker - analogt til en e-postadresse eller et telefonnummer. Vi finner kun ut et slikt ID dersom man har gitt appen tillatelse til å vise push-varslinger. For å vise push-varsler på den mobile enheten, sender vi innholdet i meldingen sammen med ens ID i kryptert form til Apple eller Google. De på sin side bruker et slikt ID for å videresende meldingen kryptert til ens mobile enhet.

Dersom man ikke ønsker denne funksjonen av programmet, kan man deaktivere den i innstillingene for enheten. For mer informasjon om push-varslinger og konfigureringsalternativer, se kapittel 5.

Tilbake til toppen av siden

4. Etterspurte Autorisasjoner

For enkelte funksjoner, må appen være i stand til å få tilgang til visse tjenester og data på den mobile enheten. Avhengig av hvilket mobilt operativsystem man bruker, krever en slik tilgang blant annet eksplisitt tillatelse fra den enkelte bruker.

Separert nedenfor ved de mobile operativsystemer som vi tilbyr appen, forklarer vi hvilke autorisasjoner som er etterspurte, og for hvilke typer funksjoner disse tillatelsene er nødvendige.

Tilbake til toppen av siden

4.1. Android operativsystem (ulike produsenter, for eksempel Samsung, HTC, Sony, LG)
 

4.1.1. Lese Telefon Status og Identitet

Under installasjonen er autorisasjonen "Les Telefon Status og Identitet" etterspurt. Med denne fullmakten, tillater man appen å avgjøre hvorvidt man er i en telefonsamtale eller mottar en samtale, for å avbryte appens handling. Gjennom denne funksjonen, kan vi gjenkjenne enhetens modell og versjon av operativsystemet, for å vise innholdet til EliteSingles på riktig måte.

Tilbake til toppen av siden

4.1.2. Opptak av Bilder og Videoer

Under installasjonen er autorisasjonen ""Opptak av Bilder og Videoer» etterspurt. Med denne fullmakten, tillater man appen tilgang til kameraet, slik at man kan klikke på ""Last opp bilde"" (og deretter velge ""Ta bilde"") for å ta bilder og gjøre dem tilgjengelige for andre brukere.

Tilbake til toppen av siden

4.1.3. Endre, Slette, eller Lese innholdet til den enkelte bruker sin SD-minneenhet

Når man installerer appen, er autorisasjonene "Endre eller Slette Innholdet på ditt SD-minne" og "Innholdet på ditt SD-kort" etterspurt. Med disse fullmaktene, tillater man appen tilgang til SD-lagringsenheten på ens mobile enhet. Dette tillater appinnstillingene (for eksempel slik som det faktum at du vil motta push-varslinger) å bli lagret på SD-lagringsenheten. For eksempel, dersom man ønsker å motta push varslinger.

Tilbake til toppen av siden

4.1.4 Å Finne Kontoer på Enheten

Under installasjonen er autorisasjonen "Å Finne Kontoer på Enheten" etterspurt. Denne funksjonen tillater appen å hente en liste over kjente kontoer på telefonen. Dette gjør at appen kan tilkobles ulike tjenester. Dette gir ikke appen tilgang til den enkelte bruker sine passord.

Tilbake til toppen av siden

4.1.5. Full Nettverkstilgang og Innhenting av Internett Data

Under installasjonen er autorisasjonen "Innhenting av Internett Data" og "Full Nettverkstilgang" etterspurt. Med disse fullmaktene, tillater man appen å automatisk laste innhold fra Internettet som er ment å vises i appen eller som er nødvendig for å få tilgang til enkelte funksjoner (for eksempel for å vise partnerforslag eller for visning av "Min Profil"). Det er ingen tekniske begrensninger på individuelle sider.

Tilbake til toppen av siden

4.1.6. Visning av Nettverkstilkoblinger

Under installasjonen er autorisasjonen "Visning av Nettverkstilkoblinger" etterspurt. Med denne fullmakten tillater man appen å avgjøre om det er en internett-tilkobling via et WLAN-nettverk eller via en mobil datatilkobling (GPRS, 3G, LTE). Dette kan avgjøre om elementer i appen kan bli frembrakt som ønsket.

Tilbake til toppen av siden

4.1.7. Tilgang til Kjørende Applikasjoner

Under installasjonen er autorisasjonen "Tilgang til Kjørende Applikasjoner" etterspurt. Med denne fullmakten, tillater man appen tilgang til informasjon om pågående og nylig kjørte applikasjoner. Denne funksjonen brukes for å sende våres push-varslinger.

Tilbake til toppen av siden

4.1.8. Andre Autorisasjoner

Til slutt er autorisasjonene "Deaktiver Dvalemodus", "Kontroller Vibrasjon," og "Klistermerke Sendinger" etterspurt. Dette innebærer tekniske funksjoner som er nødvendige for driften av applikasjonen. Disse prosessene samler ikke inn eller behandle personopplysninger.

Tilbake til toppen av siden

4.2. iOS Operativsystem (for eksempel Apple iPhone og iPad)

4.2.1. Notifikasjoner / Push Varslinger

Dersom man svarer "Ja" på spørsmålet om hvorvidt EliteSingles kan sende den enkelte bruker push-varslinger, så tillater man at appen bruker push-varslinger for å varsle om visse hendelser og emner. Denne funksjonen er aktiv selv når man ikke har åpnet programmet. Varslene kan ta form av toner, meldinger (for eksempel som skjerm bannere) og / eller et tegn symbol (et bilde eller et tall på applikasjonsikonet).

For mer informasjon om push-varslinger og konfigureringsalternativer, se kapittel 5.

Tilbake til toppen av siden

4.2.2. Tilgang til Kameraet

Dersom man svarer på spørsmålet om EliteSingles kan få tilgang til kameraet med "Ja," så tillater man appen tilgang til ens kamera for å ta bilder med funksjonen "Ta bilde" (og deretter ved å velge "Ta bilde") for å vise dem til andre brukere.

Tilbake til toppen av siden

4.2.3. Tilgang til Lagrede Bilder

Dersom man svarer på spørsmålet om EliteSingles kan få tilgang til bildegalleriet med "Ja," så tillater man programmet til å få tilgang til lagrede bilder. Man kan velge bilder med funksjonen "Ta bilde" (etterfulgt ved å velge alternativet "Bruk bilde album") og gjøre det tilgjengelig for andre brukere.

Tilbake til toppen av siden

5. Konfigurere Push Varslinger

Med push-varslinger (i iOS også kalt "meldinger") kan man bli varslet om visse hendelser og temaer (for eksempel meldinger fra andre brukere), selv om appen var uåpnet. For dette, må man svare "Ja" på spørsmålet i appen om EliteSingles kan sende den enkelte bruker push-varslinger. Man mottar denne forespørselen når man åpner appen for første gang, samt ved registrering.

Man kan aktivere eller deaktivere push-varslinger i appen. For å gjøre dette, åpner man "Innstillinger"-menyen og velger punktet "Push varslinger." Avhengig av innstillingen valgt for øyeblikket, er forespørselen å "Aktiver push-tjeneste» eller «Slå av push-tjeneste." Dersom man har aktivert push-varslinger eller deaktivert dem, vil en bekreftelsesmelding bli sendt.

Tilbake til toppen av siden

5.1. Android operativsystem (ulike produsenter, for eksempel Samsung, HTC, Sony, LG)

Med Android, har man muligheten til å aktivere eller deaktivere push-varslinger i mobilens systeminnstillinger. For å gjøre dette, åpner man "Innstillinger" appen i hovedmenyen på den mobile enheten, og velger punktet "Programmer". Der vil man finne en oversikt over alle applikasjonene som er installert på enheten. Velg her EliteSingles appen. Deretter kan man aktivere eller deaktivere push-varslingsfunksjonen ved hjelp av boksen "Vis varslinger." Etikettene kan variere noe avhengig av den enkelte brukers Android versjon.

Tilbake til toppen av siden

5.2. iOS operativsystem (for eksempel Apple iPhone og iPad)

Med iOS kan man også slå push-varslinger av eller på i Systemvalg. For å gjøre dette, åpne iOS "Innstillinger" appen og velg "Varslinger". I den følgende menyen finner man en oversikt over alle applikasjonene som er installert på enheten, og som bruker push-varslingsfunksjonen. Velg EliteSingles appen. Her kan man slå push-varslingsfunksjonen av eller på.

 

Tilbake til toppen av siden

6. Deling av Personopplysninger

Når opplysninger blir formidlet til andre medlemmer, er det utelukkende forbundet med det brukernavnet den enkelte bruker har valgt. Under ingen omstendigheter skal vi gi direkte kontaktinformasjon til andre medlemmer (for eksempel navn, adresse, eller e-postadresse). Kommunikasjon gjennom EliteSingles går kun til den enkelte bruker sin interne postkasse, slik at man selv kan bestemme hvem man ønsker gi sin kontaktinformasjon til. Enkelte opplysninger som den enkelte bruker oppgir ved oppretting av en EliteSingles profil er alltid synlige for andre registrerte brukere. Disse detaljene er alder, kjønn, høyde, etnisitet, religiøs tilhørighet, yrke, røykevaner, og om man ønsker å få barn.

Personopplysninger blir ikke solgt av oss, og utleveres kun til tredjeparter dersom det er nødvendig for å utføre de tilbudte tjenester (for eksempel ved betaling for betalingspliktige medlemskap), eller dersom den enkelte bruker har gitt oss et samtykke til dette formålet, eller dersom offentliggjøring er foreskrevet eller tillates på grunnlag av relevante lovbestemmelser (eller dersom vi må forholde oss til en anmodning fra en statlig undersøkelses- eller sikkerhetsmyndighet). En oversikt over mulige tredjeparter kan sees på vår offentlige indeks over prosedyrer.

I tillegg sjekker Apollo Solutions Ltd, Informatikk Park, La Tour Koenig, Pointe aux Sables, Mauritius ("Apollo Solutions") og Lionentry, Chevchenka 25, Liviv, Ukraina ( "Lionentry") opplastede bilder og tekster fra EliteSingles sine medlemmer for validitet og redelighet, dette for å sikre en høy kvalitet på service og beskyttelse for våre medlemmer. Siden personvernlovgivningen utenfor EU generelt er mindre streng enn i EU, har Apollo og Lionentry signert en standard kontraktsklausul vedtatt av EU-kommisjonen for overføring av personopplysninger til kontraktører i tredjeland, for å sikre beskyttelse av personopplysninger ved EU-standarder. Beskyttelse av den enkelte bruker sine personopplysninger blir derfor helt sikret.

Tilbake til toppen av siden

7. Gjennomgang av Personopplysninger

For å beskytte våre kunder fra folk som misbruker EliteSingles tjenesten, analyserer vi aktiviteter på plattformen gjennom ulike automatiserte overvåkningsverktøy, og vår kundeservice utfører stikkprøver for å sjekke kundeinnspill for troverdighet, uten at vi er juridisk forpliktet til å gjøre det. Visse sekvenser av tegn eller innlogginger av forskjellige medlemmer som synes å komme fra en datamaskin kan føre til blokkering av mistenkelige aktiviteter.

I tillegg reserverer EliteSingles seg retten til å automatisk filtrere meldinger. Tekster skrevet av kundene blir dermed kontrollert oppmot en liste med ord for å sjekke deres kompatibilitet med gjeldende lovverk samt med de Generelle Vilkår og Betingelser. For eksempel er pornografisk eller klart krenkende ord automatisk korrelert med kundetekster. Ved hjelp av en "Anti-Svindels Skanner" prøver vi å beskytte våre medlemmer mot svindlere.

I saker hvor det oppstår mistanke om misbruk av EliteSingles tjenesten utifra disse kontrollene, er de rettslige konsekvensene oppført for medlemskapet i de Generelle Vilkår og Betingelser. EliteSingles  kan også blokkere mottak og levering av innkommende og utgående meldinger, dersom det som resultat av undersøkelsen foreligger stor sannsynlighet for at den aktuelle meldingen er ulovlig og / eller bryter de Generelle Vilkår og Betingelser. I slike tilfellet kommer det ingen varslinger om avviste eller uleverte meldinger.

Tilbake til toppen av siden

8. Rett til Informasjon

Enhver bruker har rett til å motta informasjon om de personopplysninger og innstillinger som er lagret for brukerkontoen deres, samt til å få det rettet eller slettet når som helst.
Vi ønsker å påpeke at den rett enhver bruker har til sletting av opplysninger i henhold til de juridiske lagringspliktene vi må følge, kan begrenses.

I tillegg kan domstoler, politi eller andre myndigheter utpekt av loven ha et rettslig grunnlag for å hente opplysninger eller be om informasjon.
For informasjon, rettelse- eller slettingsforespørsler, vennligst kontakt oss ved å bruke kontaktinformasjonen oppført i pkt 1, samt oppgi navn, e-postadresse, og brukernavn.
Ethvert medlem har tilgang til sin brukerkonto hvor man enkelt kan se, endre eller slette mange detaljer selv i brukerkontoen.

Tilbake til toppen av siden

9. Datasikkerhet

Fra øyeblikket man registrerer seg, blir all data som man sender oss overført i kryptert form. Denne krypteringen beskytter konfidensialiteten av data som utveksles mellom den enkelte bruker og vår webserver. For eksempel bidrar det til å forhindre oppfanging av data. For krypteringsteknologi, benytter vi SSL (Secure Socket Layer). Det er en anerkjent og mye brukt teknologi.

Når det gjelder våre databaser, har alle tekniske tiltak blitt tatt for å lagre opplysningene på et sikkert sted. Tilgang til all brukerinformasjon er forbeholdt noen få utvalgte ansatte og gis kun til formål som angår kvalitetskontroll, gjennomgang av klager, samt forhindring av svindel. Alle våre ansatte er underlagt en avtale som forsikrer beskyttelse av data, og blir trent henholdsvis etter denne.

Tilbake til toppen av siden

10. Rett til Tilbakekalling

Når vi bruker opplysninger til et formål som krever den enkelte bruker sin tillatelse i medhold av forskriftene, vil vi alltid spørre om et slikt samtykke og registrere et eventuelt samtykke.
Man kan når som helst trekke tilbake et samtykke man har gitt og / eller tilbakekalle fremtidig bruk av brukeropplysninger.

For å trekke tilbake ett samtykke eller å lage en tilbakekalling, vil det være tilstrekkelig å sende en enkel e-post til de kontaktansvarlige nevnt i § 1.
Vær spesielt oppmerksom på at i tilfeller ved tilbakekalling for bruk av visse opplysninger, kan det bli umulig for EliteSingles å gi sitt tilbud. Vi vil være tilgjengelig for Deres relaterte spørsmål.