“Speed-Hating” – det nye datingfenomenet!

speed hating

Det er lite sannsynlig at innledningsfrasen “jeg arbeider innen finans, studerer sjakkstrategier og liker å kjøre heis på fritiden” vil lede til en spennende samtale på en få minutter lang speed-date. Begynner man derimot å snakke om ting man hater fra begynnelsen av, blir samtalen en smule annerledes – og betydelig mer avslappet! Sjekk ut det nye fenomenet “Speed-Hating”!

Det er vanskelig å unngå standardsfraser og halvhjertede forsøk på å finne interessante samtaleemner når man går på god gammeldags speed-date. Når det kommer til stykket er vi nok flinkest til å snakke om kjedelige ting med mennesker vi ikke kjenner. Hvor ofte innleder man egentlig en samtale med en ukjent om hvor utrolig lei man er av snegler?

Jeg hater regn, sukkerspinn og navlelo

Egentlig handler det ikke om å være spesielt pessimistisk eller sint under de korte møtene. Men høres det ikke morsommere ut å finne et felles irritasjonsmoment å le over, enn det å diskutere en felles hobby? For eksempel vil single i Bergen vil ha en glimrende anledning til å ytre sine meninger om regnet. Det å slippe å måtte forsøke å presentere seg selv så bra som mulig er nok en av grunnene til at Speed-Hating vil fungere bedre enn forgjengeren. Det blir lettere spontant og naturlig når man ikke lenger behøver å følge den adferdsmessige mal som så mange av oss følger blindt i en bli-kjent-situasjon. Det er lettere å finne et mer genuint samtaleemne gjennom Speed-Hating, noe som er ekstra viktig når man bare har få minutter på å gi et førsteinntrykk som forhåpentligvis vil lede til en skikkelig date.

Blir man ikke bare bitter av Speed-Hating?

Å bli kjent med hverandre gjennom å snakke om ting man hater kan i begynnelsen høres rart ut for mange. Det fins forøvrig visse psykologiske fordeler med det litt annerledes konseptet som Speed-Hating innebærer. Det mest åpenbare er at det kjennes mindre seriøst. Speed-Haterne opplever å befinne seg i en uvanlig situasjon når normen for hvordan man skal oppføre seg og hva man burde snakke om, forsvinner, og da er det lettere å slippe hemningene og være seg selv.

Enkelte mener man begynner å høres ut som gamle kjente allerede etter et par hatfulle uttrykkelser over noe man finner irriterende. Det er dessuten allmenn kjent at jo mer emosjonell en samtalen er, desto lettere er det å “klikke” med hverandre. Til syvende å sist spiller det ingen rolle om de første følelsene man avslører er sin avsmak for tidlige mandagsmorgener eller bugnende oppvaskbenker. Poenget er at man gjennom Speed-Hating får en bedre sjanse til å vise seg selv fra en personlig side – og det er vel det som er hele vitsen med å gå på date?

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon