Hvilken rolle spiller klær og klesstil innen dating?

antrekk til date

Er dårlig klesstil en grunn for å slutte å gå på date med noen? Over halvparten av skandinaviske kvinner svarte ja på dette spørsmålet i vår nye spørreundersøkelse om mote og kjærlighet, der 846 skandinaviske single deltok. Hvilke plagg bør man ikke ta på seg på første date og hvilke er populære? EliteSingles graver dypere i et overfladisk tema.

Gjenspeiler stil personligheten eller har den ingen betydning?

Resultatene fra undersøkelsen kaster nytt lys over hvilken rolle klær og klesstil spiller når man skal finne og tiltrekke en partner. Skandinaver er kjent for å være opptatt av utseendet sitt og å følge motetrendene. Men spiller det egentlig noen rolle hvordan noen kler seg i sammenheng med dating? Hvilke plagg liker vi best, og hvilke er mest upopulære hos det motsatte kjønn?

79 % av deltakerne synes klesstilen uttrykker vår personlighet, og hele 88 % ser på klær som en relevant faktor som kan avgjøre om de vil gå på date men noen eller ikke. Det mest påfallende i hele undersøkelsen var at over halvparten av kvinnene kunne se for seg å avslutte et forhold om de ikke likte partnerens klesstil.

Første date og første inntrykk

«Daten var fantastisk, men han hadde på seg helt forferdelige sko….» – virker dette kjent? Selv om vi ikke vil innse det, er vi nokså overfladiske i vår jakt på kjærligheten: Tallene fra undersøkelsen viser at stilen til en potensiell partner er en viktig faktor innen partnersøk. Klærne dine utgjør en viktig del av det første inntrykket den du møter vil få av deg. Ved siden av ansiktet, samt utstrålingen og holdningen din, er klærne det første daten din vil se.

Les mer om hvilken rolle kroppsspråk spiller på første date!

De verste motetabbene

Da kvinnene ble spurt om hvilke plagg de syntes er mest attraktive hos menn, var det helt klart skinnjakke og rutete skjorter som vant. En del synes også businessantrekk med dress og slips er attraktivt, mens andre synes det er kjedelig. Menn liker best når kvinner har på seg korte kjoler eller olabukser – så her dekkes to ganske forskjellige stiler.

Klesplaggene kvinner likte minst hos menn, var alt som er laget av kordfløyel samt caps. Dessuten anser de det som usexy når noen har på seg sandaler med sokker i eller går rundt i joggebuksa i hverdagen. Menn synes pologensere er lite attraktive på kvinner. De foretrekker tydeligvis at kvinner viser mer hud, for når de liker kvinner i korte kjoler, er de mindre glad i maxikjoler, det vil si lange kjoler som går helt ned til ankelen.

«Hva skal jeg ta på meg til første date?»

Disse meningene fra et stort antall skandinaviske single kan kanskje hjelpe deg hvis du er usikker på hvordan du skal forberede deg til en date – også angående valg av klær. En tommelfingerregel kan være at det er viktig at du føler deg vel, samtidig som du pynter deg litt. Dette er en fin mulighet viktig anledning til å framstille deg selv i et positivt lys – gjør det beste ut av deg selv og vis daten din at det første stevnemøtet er en spesiell anledning!

Synes du klær er viktig når du møter noen på date? Legg igjen en kommentar!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser