Er du organisert eller heller kaotisk av deg? Nivået av planmessighet avgjør!

planmessighet

ELITESINGLES’ grundige personlighetstest består av 280 spørsmål. Testen kartlegger vurderinger, preferanser og karaktertrekk. Er du nysgjerrig på hvordan du skal tolke resultatet? Da er denne artikkelserien på ELITESINGLESs rådgivningsside rett for deg. Finn ut alt du trenger om psykologien bak «The big 5», personlighetens fem hoveddimensjoner: Ekstroversjon, åpenhet, nevrotisisme, medmenneskelighet og planmessighet. I dag ser vi nærmere på planmessighet.

Planmessighet handler om hvor høy grad av orden, systematikk, selvdisiplin og pålitelighet du har. Planmessighet handler om hvordan du planlegger, organiserer og gjennomfører. Den sier noe om du er pliktoppfyllende, opptatt av kontroll, målrettet og hvordan du løser problemer.

På grensen til perfeksjonisme

Mennesker med høy grad av planmessighet er disiplinerte, punktlige, pålitelig og elsker orden. De er ambisiøse og forberedt på å gi alt for å nå målet sitt. Deres oppførsel kan beskrives som stabil og de arbeider alltid med en høy grad av organisasjon og grundighet. I et forhold er det ofte viktig for dem å definere tydelige grenser.

Planmessighet vs. Prioriteringer

Personer med et balansert nivå av planmessighet har funnet en gylden middelvei mellom overdreven struktur og kaos. De har separert området i livet sitt hvor de følger de reglene som finnes og der hvor det finnes rom for å være fleksibel. Avhengig av omstendighetene kan de gjerne endre på sine planer. Om solen skinner og vennene er på vei til stranden kan den planlagte bydagen vente til en helg hvor været er dårlig.

Kaotisk kreativitet

Personer med en lav grad av planmessighet kan fremstå som bekymringsløse, men også lunefulle og av og til også upålitelige. Å nå visse oppsatte mål er ikke uviktig for mennesker som skårer lavt på planmessighet, men hvordan målet skal oppnås og hvor lang tid det skal ta er sjeldent planlagt. Deres liv går i kaotiske baner og de er mindre konsekvente. Disse personene er ofte gode til å finne kreative og ukonvensjonelle løsninger på uventede problemer. I motsetning til en person som skårer høyt på planmessighet har de evnen til å betrakte livet med bekymringsløse øyne, og ta dagen som den kommer.

Personligheten avgjøres av flere faktorer enn nivået av planmessighet. I kombinasjon med de andre fire dimensjonene kan din planmessighet gi et mangefasettert og korrekt bilde av din personlighet. Dermed hjelper personlighetstesten og matchingsystemet deg å finne en partner som du passer med.

Tips: Du kan se vår nøye fortolkning av personlighetstesten din under «Personlighetsprofil» på profilen din!

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon