Følsom eller kontrollert? Ditt nivå av nevrotisisme avgjør!

nevrotisisme

ELITESINGLES’ grundige personlighetstest består av 280 spørsmål. Testen kartlegger verdier, preferanser og karaktertrekk. Er du nysgjerrig på hvordan du skal tolke ditt test-resultat? Da kan du fortsette å lese. Her finner du forklaringer for de ulike trekkene.

Kjærlighet, glede, sinne, sorg – vi bærer alle på en mengde forskjellige følelser som i ulike situasjoner oppfattes som mer eller mindre intensive. Alle mennesker har en eller flere ganger følt angst, depresjon og irritabilitet.

Hvordan vi håndterer våre følelser varier fra person til person. Noen har som regel følelsene sine under kontroll, andre lar seg lettere styre av dem. Dimensjonen nevrotisisme beskriver emosjonell ustabilitet i kontrast til affektiv tilpasning, tilbøyeligheten til å bli preget og stresset av vanskelige følelser.

Følelsesmessig berg-og-dalbane

Mennesker som skårer høyt på denne faktoren er veldig følsomme og vil i større grad føle psykologisk ubehag, de har ofte irrasjonelle ideer og oppfatninger om både seg selv og andre. Personer med høy grad av nevrotisisme har en tendens til å bekymre seg, er ofte usikre på seg selv og sårbar for kritikk. Nevrotisisme er et normalt trekk som alle har i mer eller mindre grad og er i seg selv ikke en lidelse.

En klippe

En som skårer lavt i denne dimensjonen vil fremstå som hardhudet og kontrollert. Det betyr verken at de er kalde eller overordnet. I intime situasjoner kan også disse menneskene dele sine bekymringer og usikkerhet med andre mennesker. Kontrollerte personer har en tendens til å holde hodet kaldt og beholde kontrollen i vanskelige stressfulle situasjoner. Mennesker som dras mot denne enden av skalaen er emosjonelt stabile, rolige og balanserte, og har dermed en lav verdi av nevrotisisme.

De to tilfellene som beskrives her representerer bare skalaens to ekstreme ender – i virkeligheten finnes en mengde ulike nyanser. I kombinasjon med de andre fire dimensjonene kan din verdien av nevrotisisme gi et mangefasettert og korrekt bilde av din personlighet. Dermed kan vi matche deg med en potensiell partner som du har mye til felles med.

Tips: Du kan se vår nøye fortolkning av personlighetstesten din under “Personlighetsprofil” på profilen din!

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon