61% av Nordmenn ville heller gitt opp kjærligheten enn kjøtt

Verdens Vegetardag - EliteSingles Infografik

PRESSEMELDING

Berlin, 28.09.2016

På Verdens Vegetardag i år vil kanskje nordmenn som sier “Du får nå velge mellom meg og kjøtt” til sin partner, få et lite sjokk – en ny undersøkelse viser at 61% av nordmenn ville faktisk valgt kjøtt over kjærligheten.

  • 61% av Nordmenn ville ha dumpet en partner som forsøkte å få dem til å bli vegetarianer.
  • 23% av de som spiser kjøtt er bekymret over at dette ultimatumet skal kunne oppstå om de dater en vegetarianer.
  • Mer enn halvparten av de “kjøttetende” nordmennene ville spist mindre kjøtt om de ble spurt pent.
  • Det var ingen norske vegetarianere som deltok i undersøkelsen, som ville ‘konvertert’ for sin partner.

På Verdens Vegetardag i år (1. Oktober) har en ny undersøkelse fra datingnettsiden EliteSingles sett på dating og norske spisevaner.

23% av de som spiser kjøtt tror at vegetarianere vil forsøke å få dem til å konvertere.

Undersøkelsen av 276 norske single fant ut at 23% av nordmenn som spiser kjøtt er bekymret at en partner som er vegetarianer ville forsøke å ‘konvertere’ dem. For å ta dette videre, om de var gitt et ultimatum (F.eks. ‘Du får nå velge mellom meg og kjøtt’), ville 61% av de som spiser kjøtt, velge kjøtt!

Det er derimot snarere ultimatumet enn spisevanene som er det virkelige problemet. For om de ble spurt pent, ville faktisk mer enn halvparten av nordmenn som spiser kjøtt (51%) vært forberedt på å forsøke en semi-vegetariansk diett. Dette inkluderer 37% som ville forsøkt å unngå å spise kjøtt sammen med sin partner, og 14% som ville gitt opp kjøtt fullstendig.

Ingen av vegetarianerene ville ønsket å få en partner til å konvertere

Det er nok ingen grunn til bekymring. Ingen (faktisk 0%) av vegetarianerne som deltok i undersøkelsen ville insistert på at deres partner måtte kutte ut kjøtt helt. 45% ville i alle fall satt pris på om partneren ville tatt i betraktning om å spise mindre kjøtt, og mesteparten – 55% – synes det ikke var deres plass å kreve dette av deres partner. Videre ser det ut som om tre fjerdedeler av norske single ikke bryr seg om spisevanene til partneren sin: 74% av norske vegetarianere ville gledelig ha inngått et seriøst forhold til en person som spiser kjøtt, og 75% av de som spiser kjøtt ville også ha ønsket å inngå i et seriøst forhold med en vegetarianer.

38% av vegetarianere bekymrer seg over å planlegge måltider sammen med en partner som spiser kjøtt

38% av vegetarianere synes den vanskeligste delen av å date en som spiser kjøtt er å lage mat og planlegge daglige måltider sammen. Dette slått sammen med 29% som synes det er vanskeligst å planlegge en meny for spesielle anledninger som f.eks. Jul, sammen, og 19% som synes det er vanskeligst å velge en romantisk restaurant.

For ‘kjøtteterne’ som dater vegetarianere er de tre største bekymringene ganske like- 36% synes det er vanskeligst å lage mat og planlegge måltider sammen, sammen med 20% som synes det er vanskeligst å spise kjøtt sammen med partneren, og 20% som synes det er vanskeligst å planlegge måltider for jule-feiringen.

Så hvorfor er det å dele et måltid sammen så viktig? EliteSingles psykolog Salama Marine sier følgende om dette:

Det å dele et måltid er uten tvil en av de mest intime tingene et par kan gjøre sammen – uten å ta av klærne!
Å sitte ovenfor hverandre ved middagsbordet og se inn i hverandres øyne uten noen distraksjoner er et ganske stort steg i ethvert forhold. Om et par kan bestå denne kanskje delikate men også fundamentale prøven, vil forholdet deres ha en større sjanse for å vare i det lange løp. Denne undersøkelsen bekrefter hvor viktig det er å slappe av mens du spiser sammen med partneren din. For noen er kulinariske preferanser helt avgjørende i et forhold, og som et resultat av dette er noen kanskje redd for å date en person som ikke har de samme spisevanene som dem selv. Siden det å spise sammen er en så viktig del av et fruktbart forhold, er det viktig å sørge for at begge parter er enige når det kommer til hva som skal serveres på middagsbordet!

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon