Pensjonistenes overraskende sexliv

Berlin, oktober 2015. EliteSingles spurte 2500 medlemmer fra alle aldersgrupper og fant ut at 93 % av deltakerne over 70 år anser sex som viktig. De kan heller forestille seg sex uten et forhold enn et forhold uten sex! Det er ikke så rart, når hele 84 % av seniorene sier at sex blir bedre med alderen!

Eldre har fremdeles sex – og vel så det!

Undersøkelsen viser at pensjonistene har et større begjær for sex enn de single i målgruppen 18-30 år. Til og med seksuell avholdenhet anses som mindre akseptabelt hos eldre single enn hos de unge: 7 % av de eldre og 14 % av de yngre ville nøye seg med et forhold uten sex.

Seniorene viste seg også å være mer åpne for tilfeldig sex; 79 % av dem oppga at de ikke nødvendigvis behøvde å ha et fast forhold for å ha sex med noen, noe som 69 % av de yngre var enige i.

Bestemor er mest aktiv

Når vi sammenlikner kjønnene viser det seg at eldre kvinner er enda mer positive overfor sex enn menn. 93 % av dem synes at kvaliteten på sex øker med alder og erfaring, i motsetning til 76 % av mennene. Kvinnene er også mer aktive på datingbanen: Kun 4 % sier de ikke føler seg friske og rørige nok til å holde på med dating, sammenlignet med 23 % av de mannlige deltakerne over 70.

Seniordating: Troen på kjærligheten lever videre

Romantikken ser riktignok ut til å leve i beste velgående hos den eldre generasjon. Også etter samlivsbrudd, separasjon og skilsmisse tror 96 % at man kan forelske seg igjen, uavhengig hvor gammel man er. 87 % av single over 70 år tror at kjærligheten kan være rett rundt svingen. 60 % av de eldre tror dessuten på kjærlighet ved første blikk.

Psykolog: «Det finnes ingen aldersgrense for erotikk»

EliteSingles’ ansatte psykolog Salama Marine sier: «Mange synes at tanken på seniorers seksualitet er ubehagelig, siden den ikke har noen ting å gjøre med reproduksjon. Når eldre mennesker har samleie handler det utelukkende om kjærlighet og seksuell tilfredsstillelse. Men i dagens samfunn, som er veldig fiksert på ungdom, tenderer vi å glemme at erotikk og tiltrekning ikke har noen utløpsdato. Vi må også anerkjenne at dagens pensjonister har opplevd samfunnets seksuelle frigjøring og nyter den samme seksuelle friheten som alle andre.»

Det er altså ingen grunn til å frykte et tristere sexliv når de første grå hårene kommer – sexlivet er vel heller som en god vin som blir bedre og bedre med årene.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon