Skandinaviske single: motebevisste og kresne

Berlin, mars 2015. EliteSingles’ nye spørreundersøkelse blant 846 skandinaviske single avslører at klær og stil spiller en overraskende stor rolle når det kommer til kjærlighet og dating i dag. Hele 88 % synes det er viktig hvordan partneren kler seg, og over halvparten av kvinnene kan se for seg å dumpe daten om de ikke liker klesstilen hans.

Skandinaver er kjent for å ha sansen for stil og mote, men hvilken rolle spiller klær når det gjelder jakten på den rette? Hele 88 % av de spurte anser partnerens stil som viktig, og 79 % synes at klesstilen reflekterer vår personlighet. Mer enn halvparten av kvinnene (56 %) kunne ha gjort det slutt om de ikke likte den andres klesstil. Når det kom til bedømmelsen av egen stil, anser et overveldende flertall (91 % blant kvinner og 80 % blant menn) seg selv som velkledd.

Klærne vi elsker og hater

Caps er det mest uattraktive menn kan ha på seg, ifølge kvinnene vi spurte; tett fulgt av kordfløyelsplagg. Andre motetabber er sandaler med sokker og joggebukser i hverdagen. Klassikeren dress og slips anser en del som kjedelig, mens andre synes formelle antrekk er attraktivt.

Det menn liker minst hos kvinner er pologenser og fotside kjoler. De fleste mennene foretrekker, lite overraskende, korte kjoler og jeans. Plaggene kvinner favoriserer hos menn, er rutete skjorter og skinnjakker.

Høye hæler overvurderes

Når det kom til valg av sko, foretrekker begge kjønnene lave og gode sko, enten det gjelder første date eller hverdagslivet. 79 % av mennene velger gode sko fremfor dressko, og kun 41 % av kvinnene har på seg høye hæler på date.

Har du spørsmål? Kontakt oss på e-post: [email protected]

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon