Norske menn vil ha kjærlighet til jul

PRESSEMELDING

Berlin, 29.11.2016

En ny undersøkelse fra premium dating nettsiden EliteSingles har avslørt at norske single misliker å være single i juletiden, og at menn synes julehøytiden er mer romantisk enn kvinner.

  • Norske single synes julen er den verste høytiden for å være singel
  • Det er mer sannsynlig at menn ønsker å feire julen i et parforhold enn kvinner
  • 73% av kvinner og 52% av menn synes det ikke er en god ide å introdusere en ny partner til familien under julefeiringen
  • Menn er mer entusiastiske enn kvinner med det å utveksle julegaver

Norske single vil ikke være alene i julen

I undersøkelsen blant 112 norske single spurte vi i hvilken høytid man helst ikke ville være singel. For mennene var svaret enkelt: Julen. For kvinner, derimot, var julen og nyttårsaften de verste høytidene for å være single.

De single i undersøkelsen ble også spurt om hvem de helst ville tilbringe julehøytiden sammen med. Her kom det frem at 45% av kvinner og 24% av menn helst vil feire sammen med nærmeste familie. Hele 41% av menn ville helst feire sammen med en romantisk partner, hvor kvinner lå på kun 19%. En tredjedel av de som svarte ville helst ha feiret med en større gruppe av slekt og familie.

49% av menn synes det er en god ide å introdusere en ny partner til familien i julen

Det er også mer sannsynlig at menn ville synes at julen er den perfekte tiden for å introdusere en ny partner til familien. Her er nesten halvparten av mennene enig i at det gjør det enkelt siden alle er på samme sted. Kvinnene, derimot, føler at det er for mye press i julen, så 73% av dem ville ikke introdusert en ny partner til familien i julehøytiden.

Menn er mer glad i å utveksle julegaver enn kvinner

Norske menn er også langt mer romantiske i julehøytiden enn kvinner når det kommer til det å gi julegaver. 76% av menn synes det er viktig å gi julegaver til en ny partner, sammenlignet med 57% av kvinner. 6% av både kvinner og men synes det greit å gi noe stort, dyrt, og/eller meningsfylt innen den første måneden man har begynt å date, men de fleste single (37%) trenger i hvert fall tre til seks måneder før de synes det er passende å gi større gaver til en romantisk partner.

Men, siden det var hele 36% av kvinnene som svarte som sa at de hadde blitt ukomfortable når de fikk en dyr gave for tidlig i et parforhold, kan dette kanskje oppfordre menn til å være litt mer påpasselig med hva de kjøper til sin nye kjæreste (i hvert fall til neste jul).

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon