Så viktig er interiøret på første date hjemme

mest og minst attraktivt interiør

Berlin, mai 2015. Kan interiør være avgjørende når man søker en partner? Vår nyeste spørreundersøkelse avslører hva som anses som hjemmets viktigste rom, og hvordan du absolutt ikke bør innrede boligen din.

Vi i EliteSingles har spurt 1061 single fra Norge, Sverige, Danmark og Finland om hvilken rolle innredning spiller når de besøker en date for første gang. Generelt ser det ut til at forskjellig smak eller innredningsstil ikke er et hinder for kjærligheten – men enkelte fallgruver finnes.

Selv om 79 % av de norske respondentene synes det er ganske viktig eller viktig at en potensiell partner legger vekt på et fint hjem, svarte bare 26 % at det er veldig viktig at vedkommende deler deres innredningssmak. 60 % synes man må være villig til å inngå kompromisser når partene har forskjellig smak.

Mest attraktivt i Norge: felles matlaging i et velutstyrt kjøkken

I alle landene undersøkelsen ble gjennomført i, svarte majoriteten at et godt utstyrt kjøkken var det mest attraktive man kunne ha i hjemmet sitt. Nesten halvparten av de spurte anser kjøkkenet som husets viktigste rom.

Flertallet av de norske deltakerne svarte at det beste med å bo sammen med partneren (etter egen erfaring), var å lage mat i fellesskap. I nabolandene mente de fleste at den største fordelen var at de aldri var alene. Dette tyder på at matlaging med partneren er spesielt viktig for nordmenn – så et fint kjøkken kan øke sjansene for å finne en partner!

Begeistring for kultur anses også positivt

På listen over interiørdetaljer som gjør en potensiell partner mer attraktiv, fulgte møbler og eiendeler som gir uttrykk for at vedkommende er interessert i litteratur, kunst og musikk. Brukerne valgte fulle bokhyller, kunstverk og musikkinstrumenter som positive detaljer.

Rot og skitt uakseptabelt

Orden og renslighet spiller en stor rolle blant skandinaviske single. Selv om 67 % av de spurte påstår å være ganske tolerante overfor rot, foretrekker 76 % en veldig ryddig partner fremfor en veldig rotete samboer. Vi spurte også om hvilken innredningsstil som var den verste de kunne forestille seg. Her svarte nesten halvparten (42 %) at en rotete ungkarshybel var uakseptabel.

Deltakerne ble dessuten spurt om de eide en pinlig gjenstand de ikke ønsket at gjester skulle se. Mange nevnte at det var flaut med skittentøy på gulvet, hybelkaniner eller et møkkete bad. Skandinaviske single ser altså ut til å forvente at det skal være rent og pent når de kommer hjem til andre, selv om de ikke alltid har det like strøkent hos seg selv. Les flere detaljer og tips til hjemmedate her!

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon