60 % av skandinaviske single har hatt forhold uten kjærlighet

forhold uten kjærlighet

Berlin, desember 2015. Hva definerer egentlig et parforhold – er det utelukkende kjærlighet? Og går det an å være i et forhold uten å elske partneren? Ifølge EliteSingles’ nye undersøkelse er svaret ja! Vi spurte 517 single fra Norge og Sverige om sine erfaringer og meninger om forhold uten kjærlighet.

Her er undersøkelsens mest overraskende resultat:

Det viste seg at 60 % av de spurte har opplevd å være i et forhold uten å være forelsket. Av disse sier 44 % at forholdet varte i mer enn fem år. Det henger kanskje sammen med at en av tre (31 %) tror at et kjærlighetsforhold kan fungere selv om man ikke er forelsket.

Motivene for at man forblir i et forhold uten kjærlighet

De fleste mannlige deltakerne (38 %) oppga felles barn som hovedgrunn for å bli sammen. Flertallet av kvinnene som deltok (47 %) svarte derimot at det nok oftest var frykten for å være alene som gjorde at mange par holdt sammen selv om de ikke var forelsket.

Eks-partneren fremdeles viktig

Vi lurte på om forhold uten kjærlighet kunne forklares ved at vedkommende ikke gir slipp på fortiden. Nesten halvparten av de spurte (46 %) innrømmer at de anser eksen som sin livs store kjærlighet! Samtidig ser nesten alle de spurte single (90 %) lyst på fremtiden og har fremdeles troen på at de kan treffe sin sjelevenn.

Slik kommer kjærligheten tilbake

Mer enn halvparten (58 %) av skandinavene tror at man kan få kjærligheten til å komme tilbake til et kjærlighetsløst forhold. 49 % anser profesjonell hjelp som den mest effektive måten. Dette tallet er imidlertid gjennomsnittet av svarene fra kvinner og menn, som ga ganske forskjellige svar: 63 % av kvinnene og bare 36 % av mennene valgte denne muligheten.

EliteSingles’ ansatte psykolog gir tips for å finne ut om det er verd å kjempe for forholdet eller ikke – klikk her.

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon