Menn med søstre har lettere for å snakke om følelser

menn med søstre
Hva er det som gjør at noen menn er flinke til å snakke om følelsene sine, mens andre styrer unna temaet? Svaret er enkelt; de som er flinke til det har lært det av kvinnene i familien sin! En ny undersøkelse gjennomført av ELITESINGLES baserer seg på svarene fra 165 single, og er opplysende om menns kommunikasjonsstil. Menn som har én eller flere søstre er mer tilbøyelige til å snakke med nære venner om parforhold, følelser og problemer, enn menn uten søstre.

Menn med søstre

Menn som har vokst opp med jevnaldrende av det motsatte kjønn, er flinkere til å sette ord på det som foregår bak fasaden, enn menn som har vokst opp bare med brødre. ELITESINGLES’ psykolog Wiebke Neberich forklarer hvordan kommunikasjonsstil og posisjon i søskenflokken henger sammen; ”Barn har forskjellige læringsstrategier, og én av dem er kopiering. Psykologiske observasjonsstudier viser at barn bruker andres adferd som en modell for hvordan de selv har mulighet for å handle, og dermed lære. Når en gutt vokser opp med en søster, vil han til komme til å etterlikne atferden hennes. Dette kan være i lek, interesseområder, væremåte, men også i kommunikasjonsform. Vi kan forestille oss hvordan gutten lærer å snakke om følelser, hvis søsteren henvender seg til han med et problem hun opplever.”

Menn er fra Mars og kvinner er fra Venus

Det er en generell oppfatning at kvinner er bedre og mer villige til å snakke om tanker og følelser enn menn. Kvinner klager over at menn ikke kan kommunisere, mens menn klager over at kvinner snakker for mye. Da deltakerne i ELITESINGLES sin undersøkelse ble spurt hvorvidt de foretrekker å snakke om ”forhold, følelser og problemer”, bekreftet 74% av kvinnene og 52% av mennene dette.
menn med søstreAt kvinner i større grad enn menn er interessert i å snakke om tanker og følelser, bekreftes gjennom en rekke psykologiske studier. De avslører at måten kvinner kommuniserer på, best kan beskrives som en ”face-to-face”- kommunikasjon, mens menns måte å kommunisere på, best beskrives som ”side-by-side”-interaksjon. Teorien antyder at mens venninner snakker om personlige problemer, og bruker denne formen for kommunikasjon som en måte å bearbeide følelsene sine på, beskjeftiger mannlige venner seg heller med felles interesser (f.eks driver med eller ser på sport), når de er sammen.

Menn kan lære å tale kvinners språk

Å være i kontakt med sine følelser, behøver likevel ikke være forbeholdt kvinner. Selv om det var viktigere før i tiden at kvinnen var sterk og lydhør som kommunikator i oppdragelsen av barna, er det nå åpent for mannen å dyktiggjøre seg i dette feltet. Er du kvinne og leter etter en mann som er i kontakt med følelsene sine, skal du gå etter en som har søstre. Selv om det noen ganger kan være vansker forbundet med å ha en svigerfamilie, er det verdt å huske på at de har hatt stor innflytelse på mannen som er kjæresten din i dag.
Har du spørsmål? Send oss en e-post på [email protected].

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon