Derfor er trening bra for kjærlighetslivet

sport og dating

Det er en kjensgjerning at det er sundt å holde på med sport. Men trening er ikke bare bra for kropp og sjel, men også for kjærligheten! Både når det gjelder å bli kjent, i datingfasen og senere i et forhold: EliteSingles’ nyeste undersøkelse viser at det har mange fordeler for kjærlighetslivet å være aktiv og sprek!

At trening er sundt og kommer med mange fordeler er hevet over enhver tvil. Fra alle kanter blir vi anbefalt å bevege oss så mye som mulig, enten det er fra myndighetene, media eller de utallige treningsbloggene som finnet på nettet.

Enten man vil gå ned i vekt, holde seg i form, bygge opp muskler eller rett og slett liker å røre på seg, så har man mange gode grunner til å holde på med en eller annen form for sport. Men visste du at sport også er bra for både dating og parforhold?

Dating er ingen sport, men sport kan hjelpe datinglykken

For det første kan et treningsstudio være den perfekte sjekkearena. Man føler seg kanskje ikke så veldig attraktiv når svetten renner og man blir rød i ansiktet – men på trening ser jo alle sånn ut. Dessuten er det mange som setter pris på et naturlig utseende. Man finner lett noe å snakke om, siden man tydeligvis har noe til felles, og flørten kan føles mer utvungen enn hvis man prøver å legge an på noen ute på byen.

Men også hvis man ikke ser etter en kjæreste mens man trener, kan det hjelpe å være i form når man for eksempel går i gang med nettdating. Du kan tiltrekke deg andres oppmerksomhet ved å vise at du er i god form og er aktiv: Du kan både skrive det i profilen og vise det på bilder. Slik kan andre som også er glad i idrett se at dere har felles interesser.

Trening gjør deg mer selvsikker

trening gir bedre selvtillitFor det andre har trening stor innflytelse på hvordan du føler deg og dermed på hvordan du fremstår når du holder på med nettdating. Du er kanskje stolt av å ha nådd et treningsmål, synes du ser flott ut, og er fornøyd med å være i god form. Takket være treningen blir du mer selvsikker, og når du er fornøyd med deg selv, virker du automatisk mer attraktiv på andre.

Dette bekreftes faktisk av EliteSingles’ aktuelle undersøkelse om sport og dating. Da vi kikket på anonyme brukerdata fra over 6000 norske medlemmer, viste det seg at single som trener regelmessig har mye bedre selvtillit enn sofagriser. Blant de treningsglade single var det nesten dobbelt så mange som oppga at de synes de er sexy og føler seg selvsikre, som blant medlemmene som ikke trener!

Sport som datingaktivitet

Mange som har blitt kjent med noen på nettet, har lyst til å møtes personlig, men lurer på hva de skal finne på sammen. Særlig hvis man er litt sjenert eller ikke så glad i å konversere, vil man nødig bare sitte på kafé, uten å vite hva man skal snakke om. Da passer det midt i blinken om man er glad i å røre på seg.

Foreslå å legge ut på tur sammen, enten det blir en joggetur i parken, en sykkeltur i marka eller til og med en fottur i fjellet. Andre aktiviteter, som for eksempel å dra på båttur egner seg også utmerket til å oppleve noe spennende sammen og til å bli bedre kjent. Det er det som er så flott med det vi kaller sport: Det finnes utallige muligheter, uansett hvor sprek man er eller hva man liker. Og uansett hva man finner på, så vil mosjonen gjøre at man får godt humør og praten sitter løst.

Flere datingideer finner du her!

Trening er godt for forholdet

Også kjærestepar har godt av å være aktive. På mange måter kan sport bidra til å holde gnisten i live. I undersøkelsen om sport og kjærlighet fant vi nemlig ut at regelmessig trening øker seksualdriften!

sport med partnerenDessuten er det svært viktig å ha felles interesser som par. Særlig når man har vært sammen lenge, er det gull verdt å kunne holde på med ulike hobbyer både hver for seg, men også i fellesskap. Det kan være veldig gøy å trene sammen, å ta turer ute i naturen, eller til og med å delta i en konkurranse sammen.

Spesielt når idrett og trening er en betydelig del av hverdagen, er det viktig at partneren har forståelse for at treningen inntar en stor rolle og sluker mye tid. Når begge partene er glad i å trene, og særlig når de har glede av å utøve yndlingssporten sammen, vil treningen bli en viktig del av fundamentet som partnerskapet bygges på.

Også passiv sportsglede er bra for dating og forhold!

Pussig nok kom det også frem i undersøkelsen at ikke bare aktiv trening påvirker selvtilliten positivt, men også det å se på idrett på TV! Deltakerne som regelmessig fulgte med på sport beskriver seg selv som mer sexy og selvsikre, enn de som ikke gjør det.

Dessuten oppga de som likte å se sport på TV at de hadde høy seksualdrift, noe de som ikke så på sport svarte i mye mindre grad. Om det er selvtilliten til de proffe idrettsutøverne som «farger av» på TV-tilskuerne, er det vanskelig å si. Men i alle fall kan det være et første skritt å sette på TV-Sporten, for å få seg et «boost» for selvtillit og sexlyst – før man faktisk begynner å trene selv.

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser