Bli lykkelig som singel!

lykkelig singel

Det finnes mange ulike måter å håndtere singeltilværelsen på. Man kan bade i selvmedlidenhet og sørge over tapte forhold – eller man kan se alle mulighetene og friheten som singelstatusen innebærer. EliteSingles har til og med funnet ut hvor de Norges gladeste single bor…

Flere og flere nordmenn lever alene i dag og er single. Mange venter med å slå seg til ro og gifte seg eller bli samboer. En annen grunn til at det finnes et så stort antall single er at mange er separert, skilt eller enke/enkemann. Uansett om du er singel frivillig eller ikke, så spiller din egen innstilling til singelstatusen en avgjørende rolle når det kommer til din personlige tilfredshet – det er du som velger hvor fornøyd du er med å være singel.

Singellivet har høyere status enn noensinne

EliteSingles’ ansatte psykolog Salama Marine sier: «Nå til dags er ikke det faktum at du er singel noe du måtte skjule. Singellivet verdsettes i mye større grad enn før i tiden. Samfunnet anerkjenner at mange trives med å være single.» Hun fortsetter:

I dag foretrekker atskillige single å bo alene, det er ikke lengre en prioritet å finne en partner til enhver pris. Dagens single nøler ikke med å være krevende når de søker en fremtidig partner, selv hvis dette innebærer at de kommer til å være single i en stund til.

EliteSingles tips for å være fornøyd som singel

1 Fokuser på ditt beste jeg

Nyt livet: Du er singel og alt er mulig om du bare er åpen for det! La livet overraske deg, med eller uten partner. Det kan være fantastisk å forelske seg, men ikke sett livet ditt på vent inntil drømmepartneren dukker opp. Nå har du tid til å ta opp hobbyer du har savnet eller fordype vennskapsbånd, siden du slipper å inngå kompromisser.

2 Lev i nuet

Hvis du stadig tenker tilbake til eks-partneren og forholdet som gikk i stykker vil du aldri legge merke til det som skjer i nuet. Dermed minsker du sjansene for å treffe noen og forelske deg på ny. Ikke glem å være takknemmelig for alt det gode du har i livet. Det hender man bare fokuserer på det man savner og ikke på det man faktisk har.

3 Vær optimistisk

Kjærligheten kjenner ingen alder, og den har en tendens til å dukke opp når man minst forventer det. All magien med å bli kjent med noen du forelsker deg i ligger foran deg – så slapp av og innse at du ikke er dømt til evig ensomhet!

Ironisk nok så er det å være fornøyd som singel den mest effektive måten å finne kjærligheten på – når man utstråler positiv energi tiltrekker man ubevisst andre mennesker. Så pass på å nyte livet uansett om du har en kjæreste eller ei – det fortjener du!

Norge er full av single – men hvor finner man dem?

Det mest slitsomme med å være singel er nok å finne ut hvor man kan bli kjent med interessante menn eller kvinner. Og akkurat som du selv virker mer attraktiv når du er tilfreds med livssituasjonen din, så vil du sikkert også heller gå på date med noen som er glad og munter enn med en som er gretten. På EliteSingles’ kart over hvor landets gladeste single holder til kan du sjekke om hjembyen din er blant byene med fornøyde single, eller om det kanskje lønner seg å dra dit! Lykke til med å bli både lykkelig og forelsket!

Norges gladeste single

Her finner du mer informasjon om undersøkelsen som står bak kartet!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser