Karriere og kjærlighet utelukker hverandre ikke

karriere og kjærlighet

Det er ikke uvanlig å møte partneren sin på jobb, og det finnes til og med par som jobber sammen til daglig. Men hva med dem som føler at jobben hindrer dem i å finne en kjæreste? Når man har fokus på karrieren har man lite tid til dating, og også i et forhold er det utfordrende om en eller begge parter jobber mye. Slik får du til å kombinere karriere og kjærlighet!

Karriere eller kjærlighet?

Arbeidsmessig fremgang er svært viktig for mange. Mennesket har behov for å ha en oppgave, og det kan være veldig givende å ha en spennende jobb, der man har muligheten til å overta ansvar og forandre noe. Men selvfølgelig spiller også nødvendigheten for å tjene penger en stor rolle, og det er ofte slik at inntekten blir større når ansvaret stiger.

Å gjøre karriere kan være et viktig mål i livet, og for noen er karrieren det aller viktigste. Men til tross for at en god jobb kan gi tilværelsen mye mening, så er det vanlig å lengte etter en kjæreste: En kjæreste å komme hjem til om kvelden, en som trøster deg når du har det vanskelig, en som elsker deg for den du er – ikke bare det du presterer.

Karriere og dating

Karriere krever tid og krefter: Lange dager på jobb gjør at man ofte velger å slappe av hjemme i sofaen når man kommer hjem, i stedet for å gå ut på byen eller å treffe venner. Generelt blir det lite fritid eller egentid når man jobber fullt og særlig hvis det tilsvarer mer enn 40 timer. Jobber man overtid på kvelden og i helgene blir det vanskelig å være sosial ved siden av jobben.

Når man jobber veldig mye og har stort ansvar hender det at man ikke klarer å tenke på annet enn jobben, selv når man har fri. Da føles det ofte uaktuelt å gå på date med noen. Når man føler stort tidspress vil man gjerne bruke fritiden effektivt og frykter å sløse bort tiden på dating.

Derfor er nettdating spesielt praktisk for single med fokus på karrieren. Du kan fylle ut profilen, kontakte matcher og skrive meldinger akkurat når og hvor det passer deg: Enten du sitter med mobilen på toget på vei til jobb, har nettbrettet i fanget på sofaen hjemme, eller kikker inn på datingsiden når du har blitt ferdig med en viktig oppgave.

bli medlem

EliteSingles retter seg mot godt utdannete single, så her vil du bli kjent med mange som har forståelse for situasjonen din. Lignende livsstil og lik faglig eller akademisk bakgrunn synes mange er viktig i et partnerskap. Slik kan dere ha spennende samtaler og støtte hverandre når dere møter utfordringer på jobb.

Hvis du likevel lurer på hvordan du skal få tid til dating ved siden av jobben, bør du se på dette som et eget prosjekt som også fortjener at du bruker tid på det. Din private lykke er nemlig minst like viktig som suksess på jobben! Sett av litt tid hver dag til nettdating og pass på å utnytte den så effektivt du kan. Slik vil du få mest utbytte av datingen og kan fort nå målet, nemlig å finne kjærligheten!

Karriere og forhold

Det kan også være utfordrende for et forhold når en eller begge partene vil gjøre karriere. Det betyr nemlig at man må være veldig fleksibel. For eksempel må man ofte jobbe overtid, dedikere all sin energi til jobben og eventuelt være villig til å flytte.

karrieremannPartneren må takle at jobben er en veldig viktig del i den andres liv. På en måte er det bra for karrieremennesker å ha en partner som jobber mindre enn dem og som derfor kan ta seg av det sosiale og det praktiske i hjemmet. Men på en annen måte så fungerer nok forhold best hvis begge parter er aktive og selvstendige. Hvis du kommer hjem fra en lang dag på jobb og samboeren begynner å klage på at du aldri er hjemme, så passer nok ikke vedkommende til livssituasjonen din.

Selv om dere har lite tid for hverandre anbefales det å sette av tid for forholdet i helgene (eller når dere ellers har fri). Unngå å bruke denne tiden på kjedelige ting som rengjøring eller lignende, men fokuser på å ha det hyggelig sammen. Dere kan gå ut på en romantisk date, men det er også fint å bare slappe av sammen. Når man har lite tid sammen må i hvert fall nyte den man har.

Dessuten er det godt for forholdet å ha mye kontakt, selv om man ikke ser hverandre hele tiden. Enda man har det veldig travelt tar det ikke mye tid å ta en kort prat på telefonen i pausen eller sende hverandre en hyggelig melding innimellom. Slik kan dere holde kjærligheten i live selv om jobben har stor betydning i livene deres.

Karriere og familie

Det er nok aller mest vanskelig å kombinere karriere og familie. Da må du ikke bare dele opp tiden og oppmerksomheten din mellom partneren og jobben, men også dele dem med barna. Dette er særlig utfordrende når både du og partneren har full jobb som krever mye ekstra jobbing.

Med hjelp av barnehager og familie som hjelper til går det an, men det er slitsomt. Mange yrkesaktive jobber i noen timer hjemme etter at barna har lagt seg. Det er en god mulighet til å kunne fortsette å jobbe fullt til tross for at man har barn. Nøkkelen til å få hverdagen til å gå rundt er god organisering. For eksempel bør man planlegge hva man skal lage til middag på forhånd, i stedet for å måtte finne på noe i butikken en tirsdags kveld når man er sliten og barna maser – det blir bare stress.

Mange foreldre, og særlig de som jobber mye, føler at 24 timer aldri strekker til. Det tærer på kreftene å ha barn, særlig når de er små. Hvis det blir for mye, bør man vurdere å trappe ned litt på jobb. Slik kan man unngå å bli utbrent. Dessuten er det viktig både for barna og for dere som par å tilbringe kvalitetstid sammen regelmessig, og ikke bare i ferien. Husk at tiden når barna er små aldri kommer tilbake!

Karriere og kjærlighet, forhold og familie utelukker hverandre altså ikke, men man må være villig til å inngå kompromisser. Vil du prøve lykken og se etter en likesinnet partner? Meld deg inn i EliteSingles i dag!

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser