Forelsket i kollega? Tips for å håndtere kjærlighet på jobb.

søt kollega

Det sies at man bør skille mellom jobb og privatliv, men det er ikke alltid like lett. Tvert imot er jobben stedet svært mange treffer partneren sin, og det er ikke rart: Man ser hverandre hver dag og blir godt kjent over lengre tid. Fritidsaktiviteter som lunsjpauser, fredagspils eller julebord gjør gjerne at man kommer enda nærmere hverandre. Men hva om flørten går ut over arbeidet, eller jobbhverdagen gir forholdet negative konsekvenser? Vår psykolog gir gode råd!

1. Hvis ikke følelsene er gjensidige

Om en kollega viser interesse, men det ikke er gjensidig eller du allerede har kjæreste, bør du kommunisere dette tydelig for å unngå missforståelser. Det samme gjelder omvendt: har du blitt forelsket i en kollega, som på sin side ikke er interessert, bør du respektere vedkommendes ønsker og fortsette å omgås på profesjonelt vis.

2. Vurder om et forhold med en kollega er verdt risikoen

Forestill deg marerittet om forholdet skulle ta slutt og du var nødt til å jobbe sammen med eksen din til daglig. Kanskje du ville bli nødt til å bytte avdeling eller til og med si opp jobben, fordi påkjenningen å sees hver dag blir for tøff. Rådet er derfor å gå langsomt frem. Ta dere god tid til å bli skikkelig kjent med hverandre og prøv å få et realistisk inntrykk av den andres intensjoner.

3. Gjør det offisielt så snart som mulig

Har flørten faktisk utviklet seg til et seriøst forhold, bør dere absolutt fortelle kollegene om det, for å motvirke rykter og sladder på kontoret. Det er alltid best å være åpen når det gjelder kjærlighet på jobben.

4. Hold kjærtegn, kyss og kjælenavn utenfor kontoret

kjærlighet på jobbFysisk kontakt mellom dere bør reduseres til et minimum. Det kan være pinlig og ubehagelig for kollegene om dere koser i et møte eller roper «pus» eller «kjære» til hverandre. Personlige kallenavn er en vanlig og veldig hyggelig del av kjærlighetsforhold, men de hører ikke hjemme på arbeidsplassen.

5. Del aldri intime detaljer med en annen kollega

Det er vanlig å ha behov for å fortelle om forholdet sitt fra tid til annen, spesielt hvis det har oppstått vanskeligheter. Gode venner er de rette personene for å lytte og gi råd, men ikke kolleger! Også hvis du kommer godt overens med dem du jobber sammen med og kanskje snakker om andre personlige temaer med dem, er diskresjon det viktigste på jobben.

6. Unngå vitser som bare dere forstår

Når du og kjæresten kommuniserer på jobben, bør dere ikke snakke på noen annen måte enn med andre. Antydninger og vitser dere imellom vil sannsynligvis forvirre eller irritere medarbeiderne og føre til at dere isoleres fra resten av kollegene.

7. Tilbring pauser med kollegene

Det anbefales på det varmeste å spise lunsj med kollegene og ikke bare med partneren. Slik vil du fortsatt oppfattes som en del av laget og ikke bare som del av et par. Ikke la kjærligheten stå i veien for å opprettholde gode relasjoner med arbeidskameratene.

8. Ikke snakk om jobben hjemme

Akkurat som kjærlighetslivet bør skjermes fra jobben, bør også jobben skjermes fra kjærlighetslivet. Derfor er det ikke lurt å snakke om jobbsammenheng mer enn absolutt nødvendig, når dere er hjemme eller møtes privat. Da skal det bare handle om dere to, og det er viktig for forholdet å unne seg kvalitetstid. For å komme seg litt bort fra den hektiske hverdagen, anbefaler vi å unne dere en romantisk helgetur!

9. Forbli selvstendige

I alle kjærlighetsforhold er det viktig å ha sin egen omgangskrets og egne hobbyer, men når men attpåtil jobber sammen, må man være enda mer oppmerksom på å beholde sin selvstendighet. De fleste har behov for litt egentid i ny og ne, og det gjør godt å møtes med gode venner uten at partneren alltid er med. Men siden alle er forskjellige, nør dere se det an hvordan dere best håndterer denne situasjonen, alt etter hvor stort behov dere har for å være uavhengige.

10 Om det ikke fungerer, prøv å forbi profesjonelle

Den største ulempen med å forelske seg i en kollega er at det kan bli ubehaglig om forholdet tar slutt. Hvis dette mot all formodning skulle skje, så er det lurt å snakke åpent med hverandre og prøve å finne en god løsning som fungerer for begge. For eksempel bør dere bli enige om måten dere vil kommunisere på i fremtiden; det kan gjøre mange ting enklere i perioden rett etter et brudd.

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser