Array

Date en vegetarianer – Dette burde du vite! | ELITESINGLES

Dating og vegetarianere – Dette er verdt å vite!

Dating og vegetarianere

Kunne du ha datet en vegetarianer, om du selv er glad i å spise kjøtt? Og er det fordeler ved å ha forskjellige spisevaner i et parforhold? Eller er det helt umulig å planlegge familiemiddager og andre større arrangementer sammen? EliteSingles har noen interessante fakta og tips om det å date en vegetarianer.

Kan kosten din ha innflytelse på kjærlighetslivet ditt?

Vi hos EliteSingles har gjort en undersøkelse blant 273 av våre medlemmer, om kost og spisevaner kan ha en innflytelse på ditt kjærlighetsliv og dating generelt.

Hvem ville du helst ha datet, en vegetarianer eller en som spiser kjøtt?

Vi spurte våre medlemmer hvem de helst ville foretrekke å gå på date med og starte et forhold med. Her stikker kjøtteteren av med seieren: 98% av medlemmene ville ha gått på date med en som spiser kjøtt og 97% ville også starte et forhold med en som spiser kjøtt.

Hva er den største grunnen til bekymring når det kommer til forskjellig diett?

Medlemmene våre avslørte også at 41% av de som spiser kjøtt bekymret seg over date en vegetarianer fordi de alltid vil kreve en spesiell meny til familiemiddager og fester. Ifølge undersøkelsen viste det seg, at dette kanskje ikke ville være det største problemet, da medlemmene også avslørte at, hvis de ble invitert hjem til familien til en partner, ville hele 55% velge å spise kjøtt hvis det ble servert det, for ikke å fornærme noen.
Dette henger kanskje også sammen med at hele 30% av medlemmene som er vegetarianere svarte, at den største årsaken til at de var vegetarianer var på grunn av at de ikke liker smaken av kjøtt.
Derimot var vegetarianerenes største bekymring det å lage mat og planlegge måltider sammen med sin partner. 38%, synes dette er veldig vanskelig.

Tre ord som best beskriver vegetarianere og kjøttspisere!

Som vegetarianer er du sunn, disiplinert og intelligent
Vi spurte våre medlemmer, om hvordan de ville beskrive en typisk vegetarianer med tre ord. Hele 74% var enige om at ordet ‘sunn’ var en klar vinner, etterfulgt af disiplinert (54%) og sta (30%).

De som spiser kjøtt er selvopptatte, irriterende, sterke og sunne
Vi spurte også våre medlemmer om å beskrive en typisk person som spiser kjøtt. Her mente 43% at ordet selvopptatt var riktig, etterfulgt av irriterende (43%) og Sterk og sunn (39%).

Norske og svenske single er nummer to i rekken

I forhold til våre skandinaviske naboer, er norske og svenske single, nummer to i det å være åpen for å date en vegetarianer. Kun 18% av danske single ville foretrekke at gå på date med en vegetarianer. Mens 27% av nordmenn og svensker og 31% av Finnene ville velge å gå på date med en vegetarianer før en som spiser kjøtt.

Verdens Vegetardag - EliteSingles Infografik

Så hvorfor er det å dele et måltid sammen så viktig? EliteSingles psykolog Salama Marine sier følgende om dette:

Det å dele et måltid er uten tvil en av de mest intime tingene et par kan gjøre sammen – uten å ta av klærne!
Å sitte ovenfor hverandre ved middagsbordet og se inn i hverandres øyne uten noen distraksjoner er et ganske stort steg i ethvert forhold. Om et par kan bestå denne kanskje delikate men også fundamentale prøven, vil forholdet deres ha en større sjanse for å vare i det lange løp. Denne undersøkelsen bekrefter hvor viktig det er å slappe av mens du spiser sammen med partneren din. For noen er kulinariske preferanser helt avgjørende i et forhold, og som et resultat av dette er noen kanskje redd for å date en person som ikke har de samme spisevanene som dem selv. Siden det å spise sammen er en så viktig del av et fruktbart forhold, er det viktig å sørge for at begge parter er enige når det kommer til hva som skal serveres på middagsbordet!

6 gode grunner til å date en vegetarianer:

Derfor skal du date en vegetarianer – Noen morsomme fakta!

✓ Det blir en billigere date. Vegetarianske retter koster ofte mindre enn kjøttretter.

✓ Du vil holde deg varm om vinteren. Forskning har vist at plantebasert kost øker stoffskiftet i kroppen.

✓ Vegetarianere er ofte slanke. Ifølge det medisinske center University of Rochester, er det mindre sannsynlig at vegetarianere vil bli overvektige enn de som spiser kjøtt

✓ Vegetarianere har mange kjendis-allierte. Berømte mennesker, som Henry Ford, Brad Pitt, Albert Einstein, Leonardo da Vinci, Ozzy Osborne og ikke minst, Geoffrey Giuliano – (skuespiller som opprinnelig spilte Ronald McDonald), er alle vegetarianere.

✓ De er kloke. Ifølge forskere på Southampton University, er det mer sannsynlig at barn som er intelligente blir vegetarianere senere i livet.

✓ Vegetarianere har et bedre sexliv. Forskning tyder på, at folk som spiser tofu og annen plante-basert kost, har et bedre sexliv enn de som spiser kjøtt.

kilder:

https://www.elitesingles.no/presse/pressemeldinger/verdens-vegetardag

Om artikkelforfatteren: ELITESINGLES’ nettredaksjon

Vår nettredaksjon består av engasjerte skribenter som gir deg gode råd og siste nytt innen partnersøk, forhold og kjærlighetens psykologi.

Les flere artikler skrevet av ELITESINGLES’ nettredaksjon