Bursdagsfeiring: Tips til deg som er singel

bursdagsgave

For noen spiller det ingen rolle om de er singel på bursdagen eller i et forhold. Men for de som ikke er fornøyde med singelstatusen, eller sliter med å komme over et brudd, er det ofte tøft feire bursdagen som singel. Vi gir deg 5 gode tips til en hyggelig bursdagsfeiring for single.

Den første bursdagen som singel: Hvordan feire etter et brudd?

Når et lengre forhold går i stykker, har man det uansett vondt – men verst er det nok på visse dager, når man blir spesielt minnet om at man ikke er sammen lenger. Det kan for eksempel være når man fyller år, og har pleid å feire fødselsdagen sin med kjæresten i de siste årene. Kanskje man til og med hadde utviklet tradisjoner, som å ha frokost på sengen eller gå og spise på en fin restaurant. Når man ikke lenger kan feire bursdagen på den vante måten, kan man lett føle seg ensom og alene.

Men også hvis man har vært singel lenge og ønsker seg en kjæreste, kan det føles deprimerende å bli ett år eldre og fremdeles ikke ha funnet den rette. Men husk at fødselsdagen er en anledning til å feire livet! I dag er det du som står i sentrum, og du bør unne deg litt luksus og oppmerksomhet. Prøv å ikke gruble over feil du har gjort eller anledninger du ikke har benyttet deg av. Se heller fremover og planlegg hva du vil gjøre i året som kommer!

Tips til bursdagsfeiring som singel

1 Inviter venner

Bursdagen er en dag som nesten alle i vår kultur feirer, uansett hvor gammel man blir, og uansett om man er singel eller ei. Akkurat som alle har bursdag en gang i jentekveld som bursdagsfeiringåret, så er det like normalt og greit å være singel. Så hvorfor ikke feire livet i seg selv og ha fest med folk man liker? Det kan være en stilig hjemmelaget middag, eller en større og mer uformell fest. Det er du som er bursdagsbarnet, så du kan gjøre akkurat det du har lyst til!

2 Ha jente- eller guttekveld

Når man nettopp har gått igjennom et brudd, hender det at man ikke orker å være sammen med lykkelige par, eller rett og slett noen av det motsatte kjønn. Det er helt i orden. Da kan du heller invitere de beste venninnene dine til jentekveld, eller finne på noe med kompisene.

3 Nyt bursdagen med egentid

Kanskje du ikke har lyst til å omgås så mange mennesker i dag? Det er ingen skam å ikke feire bursdagen sin bursdagsfeiring alenemed andre! Det kan være like hyggelig å være helt alene, hvis man bare finner på noe fint. Du kan for eksempel ta deg fri, og unne deg en feriedag: Vær turist i egen by, gå en tur i marka eller unn deg et opphold i spa eller badstue. Her får du tid til å slappe av og tenke over livssituasjonen din; og ikke minst får du nye krefter!

4 Bursdagsselskap med familien

I vanskelige tider, som etter et samlivsbrudd, kan familien være en viktig støtte. Besøk foreldrene dine eller inviter dine søsken eller søskenbarn til kaffe og kaker. Selv om du er voksen, kan det føles godt å la seg skjemme bort litt på bursdagen, som om man var et barn. Det kan også være morsomt å kvikke opp gamle familietradisjoner, som å synge «Hurra for deg».

5 Reis på ferie

Minner alt i hverdagen deg om bruddet, og at du nå er singel? Da bør du reise bort og feire bursdagen på et helt nytt sted! Om du tør eller har lyst til å reise alene må du vite selv – det er ikke alle som liker deg. Hvis du føler behov for å ha tid for deg selv, og vil bevise deg selv at du klarer deg på egenhånd, kan det være en god og viktig opplevelse. Men hvis du ikke er klar for å dra bort alene, kan du spørre en god venn. Det vil også hjelpe deg å sette pris på vennskap igjen (når man er i et forhold blir vennskap ofte mindre viktige), og du vil merke at du ikke er alene!

Bursdagen: Starten på et nytt kapittel

Fødselsdagen markerer ikke bare at et år i livet har gått, den er også starten på et helt nytt år som ligger foran deg som et hvitt ark. Det er mye som kan skje i dette året, og hvem vet, kanskje du kommer til å være kjempelykkelig om et år – enten som fornøyd singel, eller med en ny kjæreste i armkroken! Vil du ta skjebnen i egne hender, og være med på å skrive det nye kapittelet i livet ditt, bør du ta initiativet til å bli kjent med andre. Melder du deg inn på nettdating hos EliteSingles er sjansene gode for at du snart ikke behøver å tilbringe flere ensomme bursdager lenger.

Om artikkelforfatteren: Elisa Kaiser

Elisa Kaiser er ansvarlig for EliteSingles.no

Les flere artikler skrevet av Elisa Kaiser